Ylväät perinteemme ohjaavat myös tulevaisuuttamme

CTEKin tarina alkaa yli 30 vuoden takaa Vikmanshyttanista, pienestä taalainmaalaisesta kylästä Ruotsista.

Bengt_history_1441x800px.jpg

Perustajamme, ruotsalainen keksijä Bengt Wahlqvist, kehitti kaikkien aikojen ensimmäisen elektronista pulssiteknologiaa hyödyntävän akkulaturin juuri tässä kylässä.

Maailman ensimmäinen "älykäs" akkulaturi oli nähnyt päivänvalon Wahlqvistin teknisen asiantuntemuksen ja peräänantamattomuuden ansiosta.

Tuotevalikoimamme on laajentunut merkittävästi vuodesta 1997. Nykyään valmistamme tuotteita ajoneuvoihin, ammattikorjaamoille ja monenlaiseen käyttöön muilla teollisuudenaloilla. 

Olemme ylpeitä siitä, että tuotteemme saavat erinomaisia arvosteluja kaikkialla maailmassa ja päihittävät kilpailevat tuotteet kerta toisensa jälkeen.

Myymme nykyään vuosittain yli miljoona akkulaturia 70 maassa kaikkialla maailmassa. 

Toukokuussa 2018 CTEK osti Chargestormin, Pohjoismaiden suurimman sähköautojen lataamisratkaisujen kehittäjän ja valmistajan. Se on osoitus sitoutumisestamme tälle nopeasti kasvavalle sektorille. Chargestormin vahva tuotevalikoima, huippuluokan teknologia ja sähköautoasiantuntemus yhdessä CTEKin laadukkailla ja innovatiivisilla akunhallintaratkaisuilla saavuttaman maailmanlaajuisen markkina-aseman on auttanut meitä valtaamaan maailmanlaajuisia sähköautomarkkinoita nopeasti. Lisätietoja CTEKin ja Chargestormin yhdistymisestä.

CTEK is owned by Altor, a private equity fund that invests in high performing Nordic companies. With their backing, we can build on our proud heritage to be even more successful in the future.