MXTS 40 EU

De MXTS 40 is het complete station voor opladen, onderhoudsladen en ondersteuning van accu's en is essentiële apparatuur voor 12V- en 24V-accu's in werkplaatsen en showrooms. Dit model is gebruiksvriendelijk en elektronisch veilig om alle soorten accu's snel op te laden.

Artikkelnr. 56-995

Omschrijving


12 V- en 24 V-laadstation voor werkplaatsen en showrooms


De MXTS 40 heeft uitgangen voor zowel 40 A/12 V als 20 A/24 V, en biedt selecteerbare constante spanningsinstellingen om schade aan de ECU omwille van spanningsschommelingen tijdens het programmeren te voorkomen. Naast het display met de voortgang van het opladen in 8 stappen heeft de MXTS 40 ook een eenvoudig te lezen OLED-display waarop de belangrijke oplaadparameters, waaronder stroomsterkte, spanning en geladen ampère, duidelijk te lezen zijn. Dit model heeft een Recond-modus om sterk ontladen accu's te herstellen en een temperatuursensor voor geoptimaliseerd opladen ongeacht de weersomstandigheden. De MXTS 40 is ontworpen om de voertuigelektronica te beschermen en zit in een robuuste polycarbonaat behuizing voor veeleisende omgevingen. Dit model kan worden gebruikt met de optionele Wall Hanger Pro en Trolley Pro voor veilig opbergen en maximale draagbaarheid.

Eigenschappen

  • Elektronisch veilig, snel opladen in verschillende stappen
  • 40 A/12 V en 20 A/24 V uitgang
  • Beschermklasse IP20
  • Veilige, vonkvrije werking
  • Beveiliging tegen omgekeerde polariteit
  • Beveiliging tegen kortsluiting
  • 2 jaar garantie

Technische data


Accuvermogen
10–1200 Ah
Laadcategorie
AC-laden
Drainlekstroom*
Minder dan 1 Ah/maand
Accuspanning
12 V; 24 V
Accuchemie
Loodzuur
Omgevingstemperatuur tijdens bedrijf
-20 °C tot +50 °C (-4 °F tot +122 °F)
Afkoeling
Ventilator
Input
220–240 VAC, 50–60 Hz, 3.0 A
Output
14.4 V, 40 A/12 V or 20 A/24 V
Startspanning
2.0 V
Rimpel**
Minder dan 4 %
Accutypes
12 V:; 24 V:; WET; MF; Ca/Ca; AGM; GEL
Temperatuurcompensatie
Temperatuurcompensatie en functies om accu’s te herconditioneren.
Mate van bescherming
IP20
Garantie
2 jaar
Kop van garantie
Beperkte garantie
*) De lekstroom is de stroom die de accu ontlaadt als de lader niet is aangesloten op het net. CTEK-acculaders hebben een zeer lage lekstroom.
**) De kwaliteit van de laadspanning en de laadstroom is van groot belang. Een hoge spanningsrimpel verhit de accu en heeft een verouderend effect op de positieve elektrode. Een hoge spanningsrimpel kan schadelijk zijn voor andere op de accu aangesloten apparaten. CTEK-acculaders produceren een spanning van zeer hoge kwaliteit en een lage rimpel.
CTEK geeft een beperkte garantie af aan de oorspronkelijke koper van het product. De periode van beperkte garantie varieert afhankelijk van het product. De beperkte garantie is niet overdraagbaar. De garantie is van toepassing op fabricagefouten en defecten in het materiaal. De garantie is niet geldig als het product open is geweest, onzorgvuldig is gebruikt of is gerepareerd door iemand anders dan CTEK of een bevoegde vertegenwoordiger van CTEK. CTEK biedt geen andere garantie dan deze beperkte garantie en is niet aansprakelijk voor andere kosten dan de hierboven vermelde kosten, zoals voor gevolgschade. Bovendien heeft CTEK geen verplichtingen in het kader van een andere garantie dan deze garantie.