MXTS 70/50 EU-K

De MXTS 70/50 is een krachtige, innovatieve acculader voor werkplaatsen die speciaal ontwikkeld is voor alle 12V- en 24V-loodzuuraccu's, inclusief AGM-accu's en EFB start/stop-accu's.

Artikkelnr. 40-016

Niet langer in productie

Omschrijving


Werkplaatslader voor loodzuuraccu's van 12 V en 24 V


De MXTS 70/50 is een volautomatische 8-staps acculader die naar keuze 50 A/12 V of 50 A/24 V levert voor accu's met een capaciteit van 20-1500 Ah (12 V) of van 20-1500 Ah (24 V), met 50 A constant vermogen in 12V- en 24V-modus. In 12V-modus is tot 70 A vermogen automatisch beschikbaar voor tijdelijk hoge belastingen. Deze acculader omvat accudiagnose om te bepalen of de accu een lading kan ontvangen en vasthouden, een Recond-modus om sterk ontladen accu's te herstellen en een ingebouwde temperatuursensor voor optimaal opladen.

Eigenschappen

  • Volautomatisch opladen in 8 stappen
  • Instelbare oplaadprogramma's voor optimale afstemming op de accucapaciteit.
  • Gepatenteerde ontzwavelingsfunctie
  • Temperatuursensor voor geoptimaliseerd opladen
  • Robuuste aluminium behuizing (beschermklasse IP20)
  • Compatibel met Pro-accessoires.
  • Veilige, vonkvrije werking
  • Beveiliging tegen omgekeerde polariteit
  • Beveiliging tegen kortsluiting
  • 2 jaar garantie

Technische data


Accuvermogen
20–1500 Ah
Laadcategorie
AC-laden
Drainlekstroom*
Minder dan 1 Ah/maand
Accuspanning
12 V; 24 V
Accuchemie
Loodzuur
Omgevingstemperatuur tijdens bedrijf
-20 °C tot +50 °C (-4 °F tot +122 °F)
Input
220–240 VAC, 47–64 Hz, 7.2 A
Output
14.4 V, 50 A
Startspanning
2.0 V
Rimpel**
Minder dan 4 %
Accutypes
12 V:; 24 V:; WET; MF; Ca/Ca; AGM; GEL
Mate van bescherming
IP20
USB
De USB-poort wordt gebruikt om de parameters van het oplaadprogramma te downloaden vanaf een pc, door technici of ervaren gebruikers, maar niet door eindgebruikers.
Garantie
2 jaar
*) De lekstroom is de stroom die de accu ontlaadt als de lader niet is aangesloten op het net. CTEK-acculaders hebben een zeer lage lekstroom.
**) De kwaliteit van de laadspanning en de laadstroom is van groot belang. Een hoge spanningsrimpel verhit de accu en heeft een verouderend effect op de positieve elektrode. Een hoge spanningsrimpel kan schadelijk zijn voor andere op de accu aangesloten apparaten. CTEK-acculaders produceren een spanning van zeer hoge kwaliteit en een lage rimpel.
CTEK geeft een beperkte garantie af aan de oorspronkelijke koper van het product. De periode van beperkte garantie varieert afhankelijk van het product. De beperkte garantie is niet overdraagbaar. De garantie is van toepassing op fabricagefouten en defecten in het materiaal. De garantie is niet geldig als het product open is geweest, onzorgvuldig is gebruikt of is gerepareerd door iemand anders dan CTEK of een bevoegde vertegenwoordiger van CTEK. CTEK biedt geen andere garantie dan deze beperkte garantie en is niet aansprakelijk voor andere kosten dan de hierboven vermelde kosten, zoals voor gevolgschade. Bovendien heeft CTEK geen verplichtingen in het kader van een andere garantie dan deze garantie.