D250SE

Met de DS250SE met dubbele ingang, met bekroonde Zweedse technologie, kunt u meer genieten van uw voertuig met maximale accucapaciteit als de ideale acculader voor voertuigen zonder toegang tot netstroom.

Artikkelnr. 40-315

Neem contact met ons op

Omschrijving


20 A-lader met dubbele input en selecteerbare laadspanningen


De D250SE is een volautomatische, 5-staps ­lader die tot 20 A vermogen levert voor elke 12 V ­loodzuurserviceaccu of 12 V lithium*-­serviceaccu van 40-300 Ah.Bij deze acculader kunt u een laadalgoritme selecteren voor AGM-accu’s of voor ­lithium*-accu’s en kunt u ­vermogen ­afnemen via de dubbele ingang voor de dynamo, ­zonnepanelen en windenergie. ­Wanneer de ­serviceaccu volledig is opgeladen, stuurt de D250SE het ­vermogen voor onderhoudsladen automatisch naar de ­startaccu. De D250SE kan een stabiele ­uitvoer tot 20 A ­vasthouden, voor voertuigen met ­intelligente ECU-­gestuurde dynamo’s en heeft ook een ­temperatuursensor voor geoptimaliseerd opladen, ongeacht de weersomstandigheden. *) 12 V lithium-accu’s (LiFePO4, Li-Fe, Li-iron, LFP)

Eigenschappen

  • Accuscheiding vervangt diodes en VSR-relais
  • Instelbare AGM-optie – 14,4 V of 14,7 V
  • Maximaal opladen voor langere levensduur en betere prestaties van accu's
  • Temperatuursensor ter compensatie bij warm of koud weer
  • Spatwater- en stofdicht (IP65)
  • Compatibel met SMARTPASS 120, SMARTPASS 120S voor de ultieme oplossing voor 140A-stroombeheer
  • 2 jaar garantie

Technische data

Accuvermogen
40–300 Ah
Laadcategorie
DC-laden
Drainlekstroom, details
*) De lekstroom is de stroom die de accu ontlaadt als de lader niet is aangesloten op het net. CTEK-acculaders hebben een zeer lage lekstroom.
Accuspanning
12 V
Accuchemie
Loodzuur (AGM, GEL, EFB, MF, CaCa); Lithium (12 V LiFePO₄)
Omgevingstemperatuur tijdens bedrijf
-20 °C tot +50 °C (-4 °F tot +122 °F)
Output
14.4/14.7 V, 20 A, type loodzuuraccu. 14.2 V, 20 A, LiFePO₄.
Input
11.5–23 V, 25 A
Rimpel**
Minder dan 4 %
Drainlekstroom*
Minder dan 1 Ah/maand
Rimpel, details
**) De kwaliteit van de laadspanning en de laadstroom is van groot belang. Een hoge spanningsrimpel verhit de accu en heeft een verouderend effect op de positieve elektrode. Een hoge spanningsrimpel kan schadelijk zijn voor andere op de accu aangesloten apparaten. CTEK-acculaders produceren een spanning van zeer hoge kwaliteit en een lage rimpel.
Accutypes
12 V:; WET; MF; Ca/Ca; AGM; EFB; GEL; LiFePO₄
Beschermingsgraad (IP)
IP65
Afmetingen (L x B x H)
192 x 110 x 65 mm
Nettogewicht (eenheid met kabels)
0.7 kg
Brutogewicht (eenheid in box)
0.9 kg
MPPT
Ja
Kop van garantie
Beperkte garantie
Garantie, details
CTEK geeft een beperkte garantie af aan de oorspronkelijke koper van het product. De periode van beperkte garantie varieert afhankelijk van het product. De beperkte garantie is niet overdraagbaar. De garantie is van toepassing op fabricagefouten en defecten in het materiaal. De garantie is niet geldig als het product open is geweest, onzorgvuldig is gebruikt of is gerepareerd door iemand anders dan CTEK of een bevoegde vertegenwoordiger van CTEK. CTEK biedt geen andere garantie dan deze beperkte garantie en is niet aansprakelijk voor andere kosten dan de hierboven vermelde kosten, zoals voor gevolgschade. Bovendien heeft CTEK geen verplichtingen in het kader van een andere garantie dan deze garantie.
Garantie
2 jaar