I2440

De I2440 is een industriële acculader die is ontworpen voor alle standaard loodzuuraccu's, AGM- en GEL-accu's vanaf 0,5 V.

Artikkelnr. 40-275

Neem contact met ons op

Omschrijving


Industriële 40 A-lader, 24 V, 15 flexibele laadcurves


De I2440 kan afhankelijk van het accutype en de toepassing met verschillende laadcurven worden aangepast. Daarnaast registreert de lader de parameters van de laatste 200 laadcycli omwille van de naleving. De I2440 heeft wegrijbeveiliging en is met de aluminium IP64 behuizing robuust uitgevoerd. Daarnaast biedt de I2440 intelligente kabelverliescompensatie voor een nog snellere lading en maakt deze lader gebruik van geavanceerde technologie voor zijn hoogfrequente schakelmodus. Met een conversierendement tot 94% staat de I2440 in het algemeen voor een lage CO2-uitstoot en een lager stroomverbruik.

Eigenschappen

  • Registratie en opslag van 200 laadcycli
  • Volledig automatische, meerstaps laadcyclus
  • Laadstroom: 40 A
  • Gemakkelijk af te lezen led-indicatoren
  • Automatische herconditionering voor sterk ontladen accu's
  • 2 jaar garantie

Technische data

Accuvermogen
80–1100 Ah
Drainlekstroom*
Minder dan 7 Ah/maand
Drainlekstroom TEKST
*) De lekstroom is de stroom die de accu ontlaadt als de lader niet is aangesloten op het net. CTEK-acculaders hebben een zeer lage lekstroom.
Accuspanning
24 V
Omgevingstemperatuur tijdens opslag
-40 °C tot +70 °C
Omgevingstemperatuur tijdens bedrijf
-20 °C tot +50 °C
Input
220–240 VAC, 50–60 Hz, 7 A
Output
28.8 V, 40 A
Startspanning
0.5 V
Rimpel**
Minder dan 4 %
Rimpel TEKST
**) De kwaliteit van de laadspanning en de laadstroom is van groot belang. Een hoge spanningsrimpel verhit de accu en heeft een verouderend effect op de positieve elektrode. Een hoge spanningsrimpel kan schadelijk zijn voor andere op de accu aangesloten apparaten. CTEK-acculaders produceren een spanning van zeer hoge kwaliteit en een lage rimpel.
Accutypes
24 V:; WET; kan worden aangepast voor AGM, GEL, LiFePO₄
Beschermingsgraad (IP)
IP64
Afmetingen (L x B x H)
294 x 236 x 80 mm
Nettogewicht (eenheid met kabels)
3.0 kg
Brutogewicht (eenheid in box)
4.87 kg
Garantie
2 jaar
Kop van garantie
Beperkte garantie
Garantie TEKST
CTEK geeft een beperkte garantie af aan de oorspronkelijke koper van het product. De periode van beperkte garantie varieert afhankelijk van het product. De beperkte garantie is niet overdraagbaar. De garantie is van toepassing op fabricagefouten en defecten in het materiaal. De garantie is niet geldig als het product open is geweest, onzorgvuldig is gebruikt of is gerepareerd door iemand anders dan CTEK of een bevoegde vertegenwoordiger van CTEK. CTEK biedt geen andere garantie dan deze beperkte garantie en is niet aansprakelijk voor andere kosten dan de hierboven vermelde kosten, zoals voor gevolgschade. Bovendien heeft CTEK geen verplichtingen in het kader van een andere garantie dan deze garantie.