MXS 10EC EU

De MXS 10EC is ontworpen voor professioneel gebruik en is ideaal in werkplaatsen, om accu's in auto's, boten en campers op te laden.

Artikkelnr. 40-095

Neem contact met ons op

Omschrijving


Professioneel opladen in de werkplaats voor auto's of bestelwagens


De MXS 10EC volautomatische 8-staps slimme acculader is ontworpen voor professioneel gebruik en is ideaal in werkplaatsen. Dit model levert 10A voor 12V-accu's, inclusief AGM-types van 20-200 Ah en tot 300 Ah in onderhoudsmodus. De MXS 10EC heeft tal van functies, waaronder accudiagnose om te bepalen of uw accu een lading kan ontvangen en vasthouden, een Recond-modus om gestratificeerde en sterk ontladen accu's te herstellen en te herconditioneren, een temperatuursensor voor optimaal opladen bij koud weer en kan zelfs worden gebruikt als voedingsbron. De MXS 10EC is goed draagbaar en wordt geleverd met een duurzame, beschermende, antislip siliconerubberen bumper en lange oplaadkabels van 4 m.

Eigenschappen

  • Volautomatisch ‘connect and forget’ (aansluiten en vergeten) 8-staps opladen
  • Onderhoudsladen voor grotere accu's tot 300 Ah
  • Eenvoudig te lezen led-display
  • Spatwater- en stofdicht (IP65)
  • Veilige, vonkvrije werking
  • Beveiliging tegen omgekeerde polariteit
  • Beveiliging tegen kortsluiting
  • 2 jaar garantie

Technische data

Accuvermogen
20–300 Ah
Laadcategorie
AC-laden
Drainlekstroom, details
*) De lekstroom is de stroom die de accu ontlaadt als de lader niet is aangesloten op het net. CTEK-acculaders hebben een zeer lage lekstroom.
Accuspanning
12 V
Accuchemie
Loodzuur (AGM, GEL, EFB, MF, CaCa)
Omgevingstemperatuur tijdens bedrijf
-20 °C tot +50 °C
Output
14.4/14.7/15.8/13.6 V, 10 A
Startspanning
2.0 V
Input
220–240 VAC, 50–60 Hz, 1.4 A
Rimpel**
Minder dan 4 %
Drainlekstroom*
Minder dan 1 Ah/maand
Rimpel, details
**) De kwaliteit van de laadspanning en de laadstroom is van groot belang. Een hoge spanningsrimpel verhit de accu en heeft een verouderend effect op de positieve elektrode. Een hoge spanningsrimpel kan schadelijk zijn voor andere op de accu aangesloten apparaten. CTEK-acculaders produceren een spanning van zeer hoge kwaliteit en een lage rimpel.
Accutypes
12 V:; WET; MF; Ca/Ca; AGM; GEL
Beschermingsgraad (IP)
IP65
Kop van garantie
Beperkte garantie
Garantie, details
CTEK geeft een beperkte garantie af aan de oorspronkelijke koper van het product. De periode van beperkte garantie varieert afhankelijk van het product. De beperkte garantie is niet overdraagbaar. De garantie is van toepassing op fabricagefouten en defecten in het materiaal. De garantie is niet geldig als het product open is geweest, onzorgvuldig is gebruikt of is gerepareerd door iemand anders dan CTEK of een bevoegde vertegenwoordiger van CTEK. CTEK biedt geen andere garantie dan deze beperkte garantie en is niet aansprakelijk voor andere kosten dan de hierboven vermelde kosten, zoals voor gevolgschade. Bovendien heeft CTEK geen verplichtingen in het kader van een andere garantie dan deze garantie.
Garantie
2 jaar