Chargestorm är sedan maj 2018 en del av CTEK Group

Chargestorm är Skandinaviens största producent och utvecklare av laddstationer för elbilsladdning,
en teknisk pionjär inom området. I denna dynamiska marknad har Chargestorm sedan starten 2009 alltid varit lönsamma och växt i snabb takt.

Både hård- och mjukvara utvecklas i Sverige och två fabriker finns inom en timme från Chargestorm huvudkontor i Norrköping. Missionen är att utveckla och tillhandahålla den säkraste elbilsladdningen på marknaden utifrån standardiserade lösningar. Laddstationerna för elbilar och plugin-hybrider kännetecknas av; Säkerhet, driftsäkerhet och ett enkelt användargränssnitt.

Modernt designade laddstationer byggs med den senaste teknologin och all säkerhet inbyggt i enheterna. Laddarna återfinns både i kommersiellt- och privat bruk. Det prisbelönta systemet NanoGrid för lastbalansering och den molnbaserade tjänsten ChargePortal är även de en enormt viktig del i framgångssagan.

Kunderna kommer från olika branscher/nischer såsom kommuner, energibolag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, företag, parkeringsbolag och privatpersoner.

Sedan starten 2009 har stora volymer elbilsdata registrerats i laddportalen vilket ger en bred kunskapsbas och lång erfarenhet inom elbilsladdning.

  • Över 80 200 000 fossilfria kilometer registrerade i laddportalen
  • Över 28 000 installerade laddpunkter i världen
  • Över 4 500 laddsessioner dagligen
  • Över 700 000 fossilfria kilometer dagligen

CTEK & Chargestorm announcement