Bilbatteriladdare

Hitta rätt bilbatteriladdare för dig

En bilbatteriladdare ska inte bara ligga och ta upp plats i garaget eller användas bara när bilen inte startar. Du bör sköta batteriet på samma sätt som andra delar av bilen och då kan rätt batteriladdare hjälpa dig.

Alla batterier behöver laddas ibland och CTEK:s omfattande serie med laddare passar för konditionering, laddning och underhåll av alla typer av blysyrabatterier. En 12 V bilbatteriladdare uppfyller troligtvis dina behov och det finns flera att välja mellan.

En smart bilbatteriladdare laddar inte bara utan utför även andra funktioner, som att rekonditionera för att förlänga batteriets livslängd och se till att det är i bästa möjliga skick. En smart CTEK-batteriladdare ger batteriet nytt liv, t.ex. om svavel har lagrats på plattorna inuti batteriet eller om det har laddats ur till följd av att det används sällan eller för korta resor.

  • MXS 3.8 – En av CTEK:s modeller på ingångsnivå, den ger allroundladdning genom en laddningscykel i sju steg som omfattar en avsulfateringsfunktion och underhållsladdning. 
  • MXS 5.0 – En toppmodern laddare med åtta steg som har en särskild rekonditioneringsfunktion. Den har även batteridiagnos så att du vet batteriets laddningsstatus och om det kan bibehålla laddningen på rätt sätt. I likhet med alla CTEK:s laddare har den ett optimerat laddningsläge för tillfällen då mer kraft krävs vid kallt väder.
  • MXS 7.0 – En utmärkt universalladdare med något mer kraft, inklusive en batterikapacitet på 14–150 Ah upp till 225 Ah för underhåll. Detta är en laddare med åtta steg som har ett strömförsörjningsläge så att batteriet kan kopplas ifrån utan att förlora eller skada fordonets viktiga elektroniska konfigurationer.

Detta är bara tre av CTEK:s smarta batteriladdare. 

Våra laddare kräver inga specialistkunskaper och de kan vara anslutna på ett säkert sätt under en lång tid, till och med flera månader, eftersom de underhåller batteriet.

Eftersom de är helt automatiska, polvändningssäkra och gnistsäkra kan vi dessutom garantera dig total sinnesro oavsett vilken bilbatteriladdare från CTEK du än väljer.